لیست محصولات

وان و جکوزی

انسان‌ها همواره به دنبال فراهم کردن محیطی زیبا برای خود هستند و به این منظور از عناصری در دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند که احساس آرامش را به آن‌ها هدیه دهند. حمام یکی از محیط‌هایی است که به شدت نیازمند این احساس است. دو عنصری از دیر باز در حمام مورد استفاده انسان‌ها به خصوص در کشورهای اروپایی قرار می‌گرفته است، وان و جکوزی است.

وان

«وان حمام» به ظرف بزرگی گفته می‌شود که انسان‌ها در آن خود را می‌شویند. در زمان‌های قدیم، مردم به دو دلیل به حمام می‌رفتند: یکی پاکیزه شدن و دیگری آمادگی برای مراسم مذهبی. رومیان و یونانیان نیز برای آرامش یافتن به حمام می‌رفتند. در میان مصریان نیز استفاده از حمام برای تشریفات مذهبی بود. قدیمی‌ترین حمام‌ها، در کاخ شهر نوسس واقع در جزیره کرت با قدمتی 4000 ساله است. حمام‌های این کاخ دارای پاشویه و وان بودند. در منزل ملکه، یک وان متعلق به سال‌های 1400 تا 1700 پیش از میلاد یافت شده است. از آن جا که وان برای استفاده انسان طراحی شده است، شکل آن تقریباً در طول تاریخ ثابت مانده است. در روزگاران گذشته، یونانیان در وان، حمام می‌کردند.

در گذشته وان‌ها معمولاً از سنگ‌های صیقلی شده، مرمر (کلسیم کربنات تقریباً خالص) یا چوب ساخته می‌شدند. اما امروزه بیشتر وان‌ها از جنس ورق‌های ABS با روکش رزین اکریلیک هستند. ورق‌های ABS مقاومت تقریباً خوبی دارند و روکش اکریلیک آن‌ها باعث جلوگیری از تغییر رنگ آن‌ها در طول زمان در اثر رطوبت و بخار حمام می‌شود. این نوع از وان‌ها هر چه جنس مرغوب‌تری داشته باشند، رنگ کدرتری دارند. البته وان‌های سرامیکی نیز در بازار موجود هستند که نسبت به وان‌های ABS بسیار مقاوم‌تر بوده، قیمت بیشتری داشته و بسیار زیباتر و مجلل‌تر هستند.

همان طور که گفته شد، یک حمام خوب باید احساس تازگی در شما ایجاد کند و بسیار مهم است که دکور حمام همراه با تازگی، حس آرامش را نیز القاء کند. امروزه وان‌های حمام می‌توانند دارای تجهیزاتی مانند پانل دوش باشند که ضمن زیبایی، اوقات خوشی را همراه با آرامش برای شما ایجاد می‌کنند.

جکوزی

«جکوزی» نام شرکت آمریکایی تولید کننده وان حمام گردابی است. اولین محصول این شرکت، وان حمام با جت‌های آب ماساژ دهنده بود. این شرکت در سال 1915 میلادی تأسیس شد. بنیانگذاران این شرکت برادران جکوزی بودند که در حدود سال 1900 میلادی از ایتالیا به آمریکا مهاجرت کرده بودند. دفتر مرکزی این شرکت در کالیفرنیا قرار دارد.

در ایران این نوع محصولات غالباً با همان نام تجاری جکوزی شناخته می‌شوند. جکوزی در واقع، محیط بسته حوضچه مانندی است که آب موجود در آن فضا جهت ماساژ دادن عضله‌های مختلف بدن با فشار زیاد توسط پمپ‌های قوی از طریق لوله‌های تعبیه شده در قسمت‌های مختلف دیواره به داخل حوضچه رانده می‌شود. از جکوزی به منظور رفع خستگی و ماساژ آبی استفاده می‌گردد. ماساژ در زیر آب از روش‌های درمانی بسیار مؤثر در رفع درد عضلات، مفاصل و استخوان‌ها می‌باشد. استفاده کنندگان از جکوزی در داخل حوضچه قرار می‌گیرند و اعضای بدن خود را به تناوب در مسیر فواره‌های زیر آب قرار می‌دهند. همچنین جکوزی دارای یک یا چند پله یا پاشویه است تا افرادی که از آن استفاده می‌کنند، بتوانند بر روی آن بنشینند و عمل ماساژ ماهیچه پا و پشت را در تماس با آب پر فشار همراه با هوا انجام دهند. معمولاً از سرامیک و کاشی برای تزئین جکوزی استفاده می‌شود.

جکوزی از نظر گنجایش به دو دسته یک نفره و چند نفره تقسیم می‌شود. جکوزی یک نفره مانند وان حمام بوده و جهت تأمین فشار مورد نیاز جت‌ها از یک پمپ استفاده می‌کند. بدنه جکوزی یک نفره که در حمام یا در اتاق‌ها نصب می‌شود، معمولاً از جنس فایبرگلاس (ورق ABS با روکش رزین اکریلیک) و در برخی مواقع از جنس سرامیک ساخته می‌شود. در این نوع جکوزی پس از هر بار مصرف، آب جکوزی تخلیه می‌شود. بعضی از این نوع جکوزی‌ها مجهز به المنت حرارتی جهت گرم کردن آب نیز هستند. جکوزی چند نفره با توجه به ظرفیت آن (2 نفره، 4 نفره، 6 نفره، 8 نفره و 12 نفره) دارای ابعاد مختلفی است. داخل این نوع جکوزی‌ها از آب پر شده و توسط جت‌هایی به داخل آن از اطراف با فشار معین آب گرم دمیده می‌شود. جکوزی چند نفره در ساختمان‌ها و محل‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جکوزی چند نفره از مصالح ساختمانی و با همان شرایط دیوارهای استخر ساخته می‌شود. اجزای سیستم تصفیه جکوزی‌های چند نفره همان تجهیزات استخرهای کوچک می‌باشد. پمپ تصفیه در سیستم جکوزی مانند پمپ تصفیه استخر عمل کرده، آب را از کف جکوزی گرفته و پس از عبور از صافی اولیه به سمت صافی‌های اصلی هدایت می‌کند.

برخی از جکوزی‌های مدرن دارای تجهیزات و امکاناتی مانند ماساژور، سیستم تزریق گاز ازن به منظور استریلیزه کردن آب، چراغ‌های زیر آب، چراغ‌های پس‌زمینه، صفحه کنترل کامپیوتری، رادیو، اسپیکر ضد آب، ریموت کنترل و بالشتک زیرسری می‌باشند. البته باید این نکته را یادآور شد که استفاده از لنز در محیط جکوزی با توجه به حرارت آب و تأثیر آن بر لنز توصیه نمی‌شود. استفاده از جکوزی برای مادران باردار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود؛ زیرا گرمای آب به کودک درون رحم مادر آسیب جدی وارد می‌نماید.

هر فرد در زمان استفاده از حمام در حالت عادی حدود 180 لیتر آب مصرف می‌نماید؛ اما یک جکوزی با حدود 60 لیتر آب پر می‌شود. بدیهی است که هر شخص در بدو ورود به جکوزی در حدود 20 دقیقه از امکانات ماساژ جکوزی استفاده می‌نماید. در این حالت بدن انسان برای تنظیف کاملاً آماده است؛ زیرا آب به جسم چربی‌های آلوده موجود بر روی پوست نفوذ کرده و به سادگی این چربی‌ها آماده جدا شدن از بدن هستند. لذا پس از مرحله ماساژ، شما می‌توانید به سادگی توسط بلوئرهای کف جکوزی و مقدار کمی شامپوی مایع، کل جکوزی را تبدیل به یک وان پر از کف کنید و سپس، بدن خود را توسط شامپوی مایع به راحتی تنظیف نموده و در نهایت نیز توسط شیر دوشی تلفنی متحرک و شلنگ 1/5 متری فلزی استیل آن، بدن خود را آب بکشید و بدین ترتیب، تقریباً 30% در مصرف آب صرفه‌جویی نمایید.

کابین روی وان و جکوزی | کابین دوش وان و جکوزی

همان طور که در مطالب دیگر گفته شد، کابین دوش شامل دور دوشی و اتاق دوش است. دور دوشی را می‌توان علاوه بر زمین، سکو، لبه و زیر دوشی، بر روی وان و جکوزی نیز نصب کرد. همچنین، اتاق دوش می‌تواند به جای زیر دوشی دارای وان یا جکوزی باشد. پارتیشن حمام نیز می‌تواند در کنار دوش بر روی زمین، سکو یا لبه سنگی و یا بر روی وان یا جکوزی نصب می‌شود تا مانع پاشیدن آب به فضای اطراف گردد.

هر گاه از دور دوشی بر روی وان و جکوزی استفاده شود و یا اتاق دوش شامل وان و جکوزی باشد، اصطلاحاً به آن «کابین دوش وان و جکوزی» یا «وان و جکوزی شیشه ای» گفته می‌شود. تنوع کابین دوش وان و جکوزی بیشتر از سایر کابین دوش ها می‌باشد. به عنوان مثال، می‌توان در آن از شیشه‌های گرد گوشه یا شیشه‌هایی با برش‌های دیگر استفاده نمود.

همچنین هرگاه پارتیشن حمام بر روی وان و جکوزی نصب گردد، اصطلاحاً به آن «پارتیشن وان و جکوزی» می‌گویند. به عنوان مثال، می‌توان از پانل‌های شیشه‌ای نیم فریم ثابت بر روی وان و جکوزی استفاده کرد؛ بدین صورت که یک شیشه سکوریت 6 میل ثابت بر روی وان و جکوزی نصب می‌شود؛ به گونه‌ای که در یک سمت (چسبیده به دیوار) دارای قاب (فریم) و در طرف دیگر، بدون قاب (فریم) می‌باشد. شیشه مورد استفاده در این محصول معمولاً مستطیلی نبوده و در سمت بدون قاب، به صورت گرد گوشه است. امکان استفاده از پارتیشن حمام فریم لس و فریم دار نیز بر روی وان و جکوزی وجود دارد. پارتیشن وان و جکوزی معمولاً به صورت فریم لس با شیشه سکوریت 10 میل و بست‌های ضد زنگ از جنس استیل 304 دارای رنگ آبکاری نقره‌ای و طلایی اجرا می‌شود که قیمت آن حدوداً بین 900,000 تا 1,900,000 تومان است.

ضمناً امکان استفاده از شیشه‌های دودی و برنزی به جای شیشه ساده یا شیشه مات به جای شیشه شفاف وجود دارد. مات کردن شیشه معمولاً از طریق سندبلاست انجام می‌شود و می‌توان طرح‌های مختلف و دلخواهی را بر روی شیشه ایجاد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *